GÖRÜNTÜLÜ

Mele Salihê Botî: Hüda Par düşmanın tetikçisidir

Mele Salihê Botî, “Hüda Par devletin karanlık yüzünün bir parçasıdır. Buna itibar eden ve destek veren samimi Müslüman değildir. Halkımız bunlara aldanmasın” dedi.

YEREL SEÇİM

Mele Salihê Botî, 1990’larda devletin karanlık dehlizlerinde JİTEM tarafından kurulan Hüda Par’ın anlayışının tekrar devreye konulmasının Kürt halkına yönelik bir oyun olduğunu söyledi. 

Civaka Îslamiya Kurdistan (CÎK) Üyesi Mele Salih Botî, 1990’larda Kürt Özgürlük Hareketi’ne karşı kurulan ve kontra bir yapı olarak işlev gören ‘Hizbullah’ın yeniden sivil bir siyaset olarak Kurdistan’da aktifleştirmesini ANF’ye değerlendirdi. Kürt halkının tarihinin Hz. Nuh’a kadar dayandığını belirten Mele Salih Botî, Kürt toplumun İslam alemine Melayê Cizîrî, Ehmedê Xanî, Şêx Seîd ve benzeri alimler kazandırdığını ve bu insanların hiçbir zaman dine ve halkına sırtını çevirmediğini tam aksine hizmet ettiğini söyledi. 


DİNE İHANET EDEN KÜRTLER DEĞİL

Kürt toplumunun tarihte büyük alimlerle İslam alemine yön verdiğini, ancak şu an İslam adına devletlerin Kürtlere ihanet ettiğini dile getiren Mele Salihê Botî, şunları ifade etti: “Kürtler dine ihanet etmemiştir. Kurdistan’ı işgal eden 4 katliamcı devlet din adı altında Kürtlere ihanet etmiştir. Kürtleri inkar etmişler. İran ve Türkiye gibi katliamcı devletlerin kurduğu Hüda Par bunlar adına mı dine sahip çıkıyor? Bugün Kürtlerin İslami geçmişine güya Hüda Par sahip çıkıyor. Bu din adına günahtır. Bunların din ile alakası yok. Bunlar halkına düşmandır. Bunlar Batman, Cizre, Nusaybin, Amed’de binlerce insanımızı katletti. Bunları din adına nasıl yaparlar? Bunu din haram kılmış. Kürtlere ve samimi Müslümanlara sesleniyorum. Bunlara karşı çıkın. 

BUNLAR KÜRT HALKINA DÜŞMANLAR

Bunlar Kürt toplumun inancına, kültürüne ve varlığına düşmanlar. Bunlar Kürt halkını yok etmek isteyen devlet ile ortaklar. Bunlar camide namaz kılarlar, sonra balta ve bıçaklarla insanları kesiyorlar. Bu dinde haramdır. Peygamber bunu yapmamış. Bunu İslam düşmanları yapmıştır. Bunu Hazreti Ali’yi katledenler yapmıştır. Hazreti Hüseyin’i Kerbale’da katledenler bu zulmü yapmıştır. Bugün ise Hüda Par bu katliamcı zihniyetin tetikçisidir. Bunlar haramzadedir. Kürt halkının düşmanlarını tetikçisidir.”